Съвети от килимите от вискоза

Още съвети за килимите от вискоза

Не се препоръчва сушенето на влажната зона на килима със сешоар, освен в случая с прясна вода. В процеса на използване на прахосмукачката не използвайте турбо четки и други четки – купчината килими се отвива! Почиствайте само с гладка дюза и само по купчината.

Може да Ви се стори, че новите килими изпускат много влакънца през първите месеци на употребата им, но след известно време и с редовно вакуумиране този проблем ще е напълно решен. Тази поява на пух е специфична характеристика на килимите с висок куп вискоза и за съжаление е неизбежна. Бихме искали конкретно да изясним, че образуването на пух не е свързано със загубата на влакна, а е свойство на самата вискоза и в резултат на това не се счита за брак.

Съвети от килимите от вискоза. По какво да разберете, дали килимът е ръчно тъкан или машинно

Можете лесно да определите дали наистина пред Вас има ръчно изработен килим, за това ще Ви е необходимо:

Обърнете килима надясно, сгънете го успоредно на ресни.

Разтворете четината, така че да можете да видите основата на четините.

Възелите, задържащи квлакната, ще се виждат в ръчно изработения килим. В машинен килим купчината е ватирана с отделен конец и не е трудно да се извади отделен мъх.

Обратната страна на машинния килим има шевове и е много различна от предната страна. При ръчно изработените килими разликата не е толкова очевидна.

Ресните на машинно изработен килим са пришити, докато в ръчно изработен килим са продължение на основата, т.е. това са нишките на основата, излизащи от края на продукта.

Нашият онлайн магазин предлага истински ръчно изработени килими, произведени в различни страни по света. Предлагаме и нестандартни килими. Опитваме се да задоволим най-взискателния вкус и предоставяме всичко необходимо за създаване на красота и комфорт дори в най-елитния интериор.