МДФ фазерни плоскости за мебели за баня

Когато купувате мебели за баня от масивно дърво, поискайте сертификат за качество, който трябва да включва: страната на произход, страната на доставка на суровините, списък на защитните материали и друга полезна информация.

Както и да е, най-често (и производителите знаят за това) масивната дървесина като мебел за баня се използва само за фасадата на мебелите и за декорация, малко по-рядко за плотове. Останалите части са от MDF. Но колкото и висококачествени да са дървените мебели за баня, те трябва да се монтират в просторни (поне 15 кв.м.) Бани, където въздухът постоянно циркулира и има умерена влажност (не повече от 65-70%).

МДФ фазерни плоскости за мебели за баня

Този материал е много популярен в наше време и много известни чуждестранни производители на скъпи мебели го използват изобилно. От MDF могат да бъдат изработени фасади, корпус, декоративни елементи, плотове. За да се предпази от влага и донякъде да се облагороди материала, той е покрит с VDSP, импрегниран със специални съединения и е избран устойчив на влага субстрат материал.

Мебелите за баня от MDF за малки стаи трябва да се обработват особено внимателно, тъй като експлоатационният му живот зависи пряко от това. И така, върху плочите първо се нанасят няколко слоя полиуретанов грунд, след това – лъскави емайли (за защита от влага, драскотини и вдлъбнатини). В крайна сметка сушенето се извършва с ултравиолетови лъчи, което прави повърхностите идеално гладки.

Въпреки че MDF плоскостите за мебели за баня не са съвсем евтини. Дизайнерите с удоволствие ги използват, за да реализират своите проекти за производство на фигурални мебели.

Мебели облицовани с фурнир

Външно декоративно покритие, което украсява и защитава фасадите на мебели за баня от MDF, масив, VDSP. Разбира се, импрегнира се и с влагоустойчиви разтвори, избират се специални лепила и лакове, които покриват фурнира отгоре.

Като цяло фурнирът се използва за по-ефектен външен вид на мебелите. Тъй като имитацията на различни видове дърво (венге, орех, череша, дъб) и други материали (кожа, камък) предизвиква много приятни асоциации.