Използват ли се хранителни оцветители в сухата храна за кучета?

Използват ли се хранителни оцветители в сухата храна за кучета? Не мисля, че си струва да обясняваме, че кучето не го интересува какъв цвят е храната, боядисана е за купувачи, но необходимо ли е? По-голямата част от багрилата, както и химическите консерванти, са вредни за кучетата. Те имат канцерогенни свойства, повишават чувствителността на кучетата към вируси.

За купувача не трябва да е тайна какво и в какви количества е включено в фуража. Ако доставчикът и производителят не могат (или по някаква причина не желаят) да ви предоставят информация за хранителното съдържание на храната на компанията, не трябва да проверявате нейния състав, като използвате здравето на вашето куче.

Попаднах на компании, които искрено не разбират, но каква разлика има за мен как йодът и медта са балансирани в храната (балансът им е особено важен за кучета със светла коса, колко и какви минерали са включени в фуража, какъв процент витамин В12 и т.н.) Като собственик на вълнени кучета (пудели и йорки), много се интересувам от наличието на линолова киселина, селен и кератин. Производителят и продавачът не трябва да се отклоняват от вас, ако им зададете тези или подобни въпроси.

И накрая, отговорът на последния въпрос: Kак правилно да храним всяко конкретно куче?

Хранете високопрофесионална храна, подбрана от опит, специално за вашия домашен любимец. Но не забравяйте да дадете проста, може би не толкова здравословна храна – стомахът трябва да може да работи без помощта на приятелски настроени микроорганизми и гъбички, кучето трябва да може да дъвче не само хранителни топчета.

Приказките, че ако храните суха храна, не можете да храните естествена храна, не са верни. Това е по-скоро лукавство. В края на краищата за всеки е изгодно да продава повече, а не по-малко храна, за да печели повече пари. Помислете сами, ако наистина трябва да храните само суха храна, защо вие и аз предлагаме консерви от същите фирми и със същите думи като суха храна? И е особено смешно, че компаниите наскоро създадоха нова компания. „Ако храните кучето си със суха храна от нашата компания, тогава консервираната храна трябва да бъде само наша“. Това е страхотно, но каква химическа реакция ще отиде при другите от „вашите“ емисии ?!

Когато предлагате професионална храна за кучета, не се опитвайте да бъдете по-умни от професионалистите, които ги разработват.

Когато кокер шпаньол, който седи вкъщи, се храни с храна от поредицата Energy, това, меко казано, не е умно. Храни с излишък от протеини, 30% или повече, са разработени за кучета, които работят активно и работят много, за кучета в заграждения. Също и кучета, които работят активно и работят много.Както и кучета, които не са с много физическа активност, но живеят в заграждения, хранят се с такава храна, като правило, през зимата, а в друго време не обичат особено мазни храни.

Страхотно е, че има храни, предназначени за бременни и кърмачки, както и за кученца от първите месеци от живота и не си мислете, че ще надхитрите всички, като дадете това на застаряващото си куче, само защото то го яде с голямо удоволствие m С това с удоволствие бързо ще стигне до уролитиаза или чернодробно заболяване. Твърдението, че „полезното, което е попаднало в устата“, отдавна е потънало в забвение. Ние прекрасно знаем, че нашите домашни кучета с удоволствие ядат точно това, което не е здравословно, и често не харесват здравословната храна.

Съвети за хранене на кучета със суха храна

Добри са тези храни за малки кученца, които включват кучешко мляко. Наблюдавах повече от едно котило, отглеждано на суха професионална храна. ВСИЧКИ кученца развиват зъби по-бързо от кученцата, хранени само с натурални продукти, особено с месо – не е тайна, че за усвояването на месото се изисква най-много калций от тялото на кученцето и затова се нуждае от него.

Имайте предвид, че е важно да НЕ смесвате суха храна и натурални продукти в едно и също хранене. Много е вредно смесването на суха храна за кучета с кайма. Това обикновено е изпълнено с обаждане до дома на ветеринарен лекар и операция за спасяване на кучето.

И по-нататък. Ако решите да смените храната на кучето си, преминете към новата храна постепенно в продължение на 1-3 седмици.