Защо денталния бондинг е станал толкова полулярен?

Денталния бондинг е най-разпространената и модерна процедура в денталната медицина.

В повечето случаи тази процедура се извършва с най-малко загуба на зъбна тъкан. Благодарение на факта, че микрофиламентите най-много отговарят на структурата на зъбите, се постигат най-добри резултати. Обезцветяването се появява в същата степен, както при зъбите. Затова може да ви помогне денталния бондинг.

Причините, поради които се предпочитат адхезивните процедури са: няма риск от загуба на зъби, процедурата се извършва за много кратко време, в повечето случаи не е необходима анестезия и е икономична процедура. Поради факта, че адхезивните системи могат да се прилагат за всички възрастови групи, става възможно да се осигури естетика и функционалност на по-широк кръг пациенти.

Естетичното възстановяване на зъбите (художествена реставрация) е процедура за коригиране на придобити и естествени дефекти на зъбите. Най-често в такива случаи не се налага имплантиране и протезиране. Само за няколко посещения при зъболекар имате възможност с помощта на иновативни технологии да възстановите естетиката, да възстановите цвета на емайла и да реконструирате предната група зъби.

 

Показания за процедурата в денталния бондинг

Индикациите за възстановяване на зъбите могат да включват:

  • малки стърготини по повърхността на зъба
  • появата на пигментация и потъмняване на зъбния емайл (с противопоказания за избелване)
  • необходимостта от промяна на позицията на зъбите в един ред
  • диастема
  • увреждане на кариеса.

Елиминирането на тези дефекти се извършва под анестезия и не причинява дискомфорт на пациента. И резултатът, при спазване на препоръките, ще ви зарадва до 7 години.

В стоматологията Мона Лиза, когато планират възстановяването на зъбите, лекарите вземат предвид техния размер, форма и захапка. Нашите специалисти използват диагностични модели и макети. Оборудването от най-ново поколение и съвременните материали позволяват да се възстанови дори частично или напълно разрушен преден ред зъби.

Ние не само ще изберем най-подходящия тип възстановяване, но и ще обсъдим с вас как ще протече работният процес, какви материали ще използвате и какъв резултат ще получите след приключване на процедурата.

Съвременните методи позволяват възстановяването на предните зъби по такъв начин, че в края на процедурата вашата усмивка да изглежда естествена и естетична.

 

Повече информация за денталния бондинг тук.